Românii fac sport, dar la coadă…..
Citesc un articol publicat pe www.wall-street.ro, care încearcă să mă convingă de numărul enorm de ore de sport – 1 800 000 – pe care îl fac ”românii”, corporatiști îndeosebi, beneficiari ai unui anume card (nu-i dau numele pentru că nu-i fac publicitate pe site-ul meu), cu acces la mai multe săli de sport din București și din țară. Lăsând la o parte faptul că nu văd nici un ”P”, care să îmi arate că avem de-a face cu publicitate, articolul, după ce faci o operațiune simplă de împărțire este, de fapt o antireclamă.
”In 2018, circa 70.000 de angajati romani din peste 1.500 de companii private si institutii publice au primit, ca beneficiu extrasalarial, abonamente la salile de sport prin reteaua cardului X.”
Păi, să împărțim 1 800 000 de ore de sport la 70 000 de angajați și ce aflăm? Că un angajat a practicat, în medie, 25 de ore de sport pe an.
Ca atare, într-o lună, un angajat a petrecut, în medie, într-o sală de sport….., stați bine pe scaun?…. 2 ore. Da, 2 ore de sport a practicat, în medie, un beneficiar al cardului respectiv într-o lună…..
În mod normal, ar trebui să închei aici – quod erat demonstrandum – dar ultima parte a articolului pe de wall-street.ro nu mă lasă. Abia în încheiere aflăm că suntem la coada Europei – noi și bulgarii – în materie de sport de recreere (conform datelor Eurostat), adică 5% dintre români fac sport cu – atenție – ”oarecare regularitate”. Dar stăm liniștiți pentru că avem cea mai mare creștere – 10% – (în comparație cu 4-5% în restul Europei).
Va să zică, din totalul de 19 500 000 români, doar 975 000 fac sport. Curat Caragiale: industria noastră de fitness este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire. Și patronii cardului respectiv, care vor sa ne convingă cât de profitabilă le este afacerea….. Curat murdar, monșer! Un beneficiu extrasalarial pe care ”românii” nu dau nici… 2 ore pe lună…., bașca faptul că mai și plătesc impozit pe acest avantaj.