Se poate slăbi cu un regim flexitarist?
Flexitarismul pledează pentru un consum limitat de carne roșie și pește – o dată sau de două ori pe săptămână – fără a renunța complet la acesta, așa cum este cazul vegetarianismului. Mai mult, flexitarismul nu interzice niciun fel de mâncare. El sugerează îmbogățirea dietei cu fructe și legume proaspete sau uscate, leguminoase, cereale etc.
Celălalt aspect important al „dietei” flexitare este componenta sa ecologică. Flexitarismul favorizează o dietă de calitate – nu cantitate – și respectă mediul . Carnea este, de exemplu, cumpărată de preferință dintr-un circuit redus, de la un măcelar local. Deoarece este consumat în cantitate mai mică, nu afectează bugetul. Fructele și legumele de sezon sunt privilegiate. Alimentele procesate, la rândul lor, sunt excluse.
Flexibilitate în vegetarianism
Principiul flexitarismului a apărut în Statele Unite în anii 1990, ca urmare a unui consum excesiv de carne deloc recomandat pentru sănătate sau mediu. Avantajul său față de vegetarianism: mai puțin restrictiv și poate fi urmat de aproape toată lumea, cu excepția acelor persoane cu anumite nevoi proteice , cum ar fi copiii sau persoanele în vârstă.
Semi-vegetarianismul urmează ultimele recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește prevenirea bolilor cardiovasculare . Dar necesită totuși atenție la aportul de proteine. Și poate fi descurajant, pentru că necesită ceva mai multă investiție în cumpărături și gătit. De asemenea, necesită învățarea condimentării acelor alimente care sunt uneori mai fade.
Articol preluat de aici