Acoperă-mă cu ceva

– Și ce-ai mai gătit? o întreabă doamna în negru așezându-se pe scaunul din dreapta mea, puțin după plecarea metroului din stația Unirii.

– Niște poezii, răspunde întrebata din dreapta doamnei în negru.

A urmat o pauză, apoi un foșnet de poșetă.

Întrebata a scos telefonul. I l-a întins doamnei în negru.

Câteva momente, în vagonul metroului ici-colo ocupat de călători nocturni s-au auzit doar scrâșnetul roților și curentul produs de goana trenului prin tunel.

Doamna în negru citea de pe ecranul telefonului.

I-a luat ceva. Răspunsul nu mai venea. A trebuit să cercetez de ce cu propriii ochi. Erau 5 strofe dense și-o poză la final.

Cititoarea, doamna în negru, tot n-a răspuns. Doar i-a întins telefonul. Întrebata a continuat:

– Mai am și altele, dacă mai vrei să citești.

Moment în care m-am ridicat de pe scaun, trecând prin fața lor. Urma să cobor. Doamna în negru și-a încrucișat brațele sub sâni. Purta o rochie neagră din voal transparent în partea de sus.

Întrebata și-a vârât telefonul în poșeta roșie, plecând mult bărbia în piept. I-am zărit, înainte să cobor, cele două codițe răsucite ca doi melci la baza capului și prinse cu elastice pentru bani.

Am urcat scările de la metrou în graba stomacului chiorăind. Cina o înlocuisem cu o tacla prietenească și-un ceai verde cu boboci de trandafiri. Florile nu țin (de foame), poate uneori de iubire. Dar asta n-o știe nimeni cu certitudine.

La suprafață, frisonul brusc al nopții ăsteia de septembrie mi-a blocat până și gândul la negresa cu magiun, fără zahăr, care mă aștepta în frigider. Și, oricum, ar fi fost prea târziu s-o mănânc.

M-am chircit toată în rochia mov cu mâneci scurte (când am plecat era soare). Tălpile, strânse și ele de frig, alunecau din sandale sabotându-mi întoarcerea spre casă.

E toamnă, puișor!

Acoperă-mă tu cu ceva!

Related Posts

  • Fluturași de bălegar (III)Fluturași de bălegar (III) Locuința mea de vară E la țară...  Acolo era să mor De urât și de-ntristare Beat de soare Și pârlit îngrozitor! Când te duci pe drumul mare La plimbare,  Este praf de nu te vezi.  Trec mișcând domol din coadă,  Spre livadă Ale satului cirezi. Sosirea lui […]
  • Pregătirea fizică pentru schiPregătirea fizică pentru schi Anda va pleca la schi  în ianuarie; zilele trecute, îmi solicita câteva exerciții care să o pregătească pentru efortul ce va să-l facă. Cum presupun că Anda nu e o excepție în această privință, dau mai jos câteva idei, astfel încât să treci de prima zi de schi fără febră musculară și să […]
  • Pâinea îngrașă! O concepție demodatăPâinea îngrașă! O concepție demodată Propagată încă din anii 80, ideea că pâinea îngrașă continuă să facă victime printre consumatorii atenți la siluetă. Cotropiți și seduși de această concepție, cei mai mulți dintre cei care se hotărăsc să piardă câteva kilograme, încep prin scoaterea completă a pâinii din meniul zilnic […]
  • De astăzi, sunt aproape nouăDe astăzi, sunt aproape nouă Ieri, mi s-au strepezit dinții citind o smiorcăială de confesiune (de obicei, nu-mi pierd vremea cu filosofii de duzină pe tema ridurilor și a vieții care trece, trece implacabil.... - mi se pare o zguduială ieftină, genul de promoție la supermarket pentru produsele ajunse la expirare) a […]
  • Sportul de după vacanțăSportul de după vacanță Unii dintre noi au făcut, poate, o pauză mai lungă sau mai scurtă de sport. Nu-i nimic, un corp obișnuit cu de-ale sportului, în vreo 2 săptămâni, își reintră în bunele obișnuițe. Efortul trebuie crescut progresiv, fără să administrăm șocuri corpului, făcând exerciții ușoare care să […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *