Ce exerciții să faci când afară plouă (ninge)
Vremea ploioasă se însoțește bine cu ședințele de tonifiere la domiciliu. Acum, chiar nu încap scuze: în lipsa ganterelor, umple cu apă niște sticle de platic, gym ball-ul îl poți înlocui cu un taburet comod; 3 metri pătrați sunt suficienți…
Exercițiu pentru tonifiere biceps, deltoid, pectoralul mare: dacă folosești greutăți mici (sau deloc), crești numărul de repetări.
Exercițiu care izolează deltoidul și pectoralul mare. Numărul de repetări depinde de greutățile folosite. Ca și în cazul exercițiului de mai sus, dacă folosești greutăți mici (sau deloc), numărul de repetări ar trebui să fie generos – până când apare o senzație de arsură (a nu se confunda arsura cu durerea).
Exerciții care izolează tricepsul
Exerciții pentru tonifierea fesierului (mare și mijlociu), coapsă posterioară + interioară (grupa mușchilor adductori):
Exerciții pentru abdomen (eu folosesc și greutați pentru picioare; dacă ești la început, nu e recomandat; în exerciții precum cele din foto, o parte importanta din mișcare este preluată de fesieri pentru protejarea zonei lombare):
Exercițiu pentru talie cu mingea de 1 kg.
(să nu credeți că adormisem…
)
Bună treabă! Acum, la vot!
P.S. Numărul de repetări e mai puțin important – concentrează-te pe mișcare, pe ceea ce simți; în timp ce pentru o persoană 10 repetări sunt epuizante, alta are nevoie de 20 repetări. Nu suntem toți la fel construiți!