Coapsele NU se subțiază cu greutăți

Coapse la mareSpre deosebire de bărbați, femeile sunt programate genetic să acumuleze grăsime în zona coapselor (si nu numai, voi mai vorbi despre asta), organismul anticipand o viitoare (posibilă) sarcină.

Deși atunci când ne îngășăm, locurile unde găsimea se așează mai întâi sunt burta, șoldurile, coapsele, când slăbim ordinea nu mai este aceeași: față, brațe, abdomen, coapse, genunchi, gambe. E nedrept, dar așa trebuie să fie; organismul fiecărei femei conservă specia și opune rezistență! Nu fiți mânioase pe el.

Știind aceste lucruri, este inutil să ne aruncăm în seturi lungi, haotice și dureroase de exerciții pentru coapse în speranța că le vom micșora circumferința.

În timp ce tonifierea, creșterea masei musculare prin exerciții, se poate face izolat, pe grupe musculare, slăbirea – nu!

Slăbirea se face progresiv și de sus în jos

Când începi procesul de subțiere a coapselor, ține cont de faptul că trebuie să ai cel puțin 2-3 ședințe pe săptămână de antrenament aerob realizat la 60-80% din frecvența cardiacă maximală (te poți testa prin încercarea de a vorbi în timpul efortului, fără să ai sincope): aerobic, Zumba, alergare, Taebo, Kangoo Jumps, mers nordic sau plimbări lungi, pentru cei cărora efortul mediu nu le este recomandat.

Având drept țintă partea inferioară a corpului, eu n-aș sugera antrenamente de înot sau bicicletă, care pot dezvolta fie fesierii, fie coapsa anterioară (cvadricepsul) – și nu asta îți dorești în prima fază a subțierii, nu-i așa? Sau, dacă deja ai o bicicletă acasă, nu te încărca! Folosește prima treaptă de viteză, pedalat constant, astfel încât să nu simți că partea care lucrează cel mai mult este coapsa anterioară (cvadricepsul)

Ședințele de rezistență trebuie însoție de exerciții de fitness de tip cardio, bazate pe greutatea propriului corp, fără greutăți adiționale care nu fac altceva decât să mărească masa musculară.

Saritura broastei 1Exercițiile trebuie să fie dinamice și explozive –  Saritura broastei 2săritul coardei, genuflexiuni, extensii, fandări, combinate cu sărituri  – pentru ca timpul de contracție musculară să fie redus. Fiind solicitante și intense, exercițiile dinamice nu pot fi făcute în serii lungi. 10-15 repetări, o serie per exercițiu, sunt suficiente. (În imagini, un tip de exercițiu exploziv, l-am numit săritura broaștei.)

Atunci când timpul nu-ți permite, fă un compromis: 40 de minute de antrenament tip rezistență, 15-20 de minute exerciții dinamice. În funcție de rezultate, poți reconsidera proporția.

În final, știu că a rămas un lucru neclar – în cât timp subțiezi copasele. Nu vreau să te dezamăgesc, dar este nerealist să speri că mai devreme de un an poți ajunge la rezultatul dorit, în condițiile unor antrenamente riguroase, constante, de preferat sub îndrumarea unui instructor calificat, și a unui regim hipocaloric. Te asigur că rezultatul va fi unul sănătos și de durată.

Soțul meu, asistând la discuția cu o vecină interesată de cum și în cât timp am slăbit, a avut ulterior următoarea remarcă: ”nu mai spune că ai avut nevoie de aproape 1 an și jumătate pentru a ajunge la forma actuală, că le sperii”.

Nu vreu să te sperii, ci doar să privești cu încredere și răbdare efortul tău; și, mai ales, să nu abandonezi la jumătatea drumului, după ce ai parcurs partea cea mai dificilă.

Atenție, aici drum cu sens unic!   

Related Posts

  • Pancakes cu banană, lapte cocos și quinoa. Pentru sportivi și ne….Pancakes cu banană, lapte cocos și quinoa. Pentru sportivi și ne…. Într-o zi nehotărâtă ca aceasta - plouă ori nu plouă, iese ori nu soarele - niște clătite catifelate și ”bine crescute” pot fi o certitudine. La fel de sigur este că nici nu fac rău siluetei. INGREDIENTE: - 1 banană ”babană” și coaptă, redusă la piure cu furculița - 60 ml. […]
  • Să fii și… atât?Să fii și… atât? Să fii pentru bărbatul tău nu femeia care ești, ci acea femeie. N-ai văzut-o pe deplin, o întrezărești doar, știi însă că este și știi mai ales cum este, fără contururi, dar știi precis cum îl atinge, cum îi sunt ochii, buzele, cum îi privește umflătura aceea vizibilă prin granița […]
  • De ce este atât de dificil să te schimbi?De ce este atât de dificil să te schimbi? Ați observat rezistența care apare atunci când vine vorba de schimbarea comportamentului? Adesea se produce în noi un blocaj.  Suntem cuprinși de temeri iraționale, de gânduri haotice. Iată cele 3 capcane în care cădem adesea și care se opun schimbării, deși aceasta este […]
  • Lipie la tigaieLipie la tigaie Vremea aceasta friguroasă cere grăsimi sau pâine caldă. O paine caldă peste care zacusca abundentă din vară (2016 a fost anul vinetelor; cel puțin la mine în grădină așa a fost) să se răsfețe într-o glorie efemeră înainte de a fi înghițită. Avantajul lipiei este că timpul de […]
  • ”Ce știe țăranu` ce e ciocolata!” Dar nici tărâțele nu-i mai plac!”Ce știe țăranu` ce e ciocolata!” Dar nici tărâțele nu-i mai plac! Aninoasa este un sătuc pitit printre dealurile Drăgășanilor. Te abați de la drumul principal printre 2 dealuri cu mare băgare de seamă. Ulița pietruită până în mijlocul satului este atât de întortocheată și de strânsă, încât dacă vreo vacă slobodă îți iese în cale, trebuie să negociezi […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *