Un exercițiu simplu pentru talie

Așa cum am bănuit, fermoarul nu a fost inventat de o femeie. Ce nevoie ar fi avut ea ca din când în când să intre în panică din pricina rigidului mecanism care nu se mai închide bine….? pentru că, desigur, intră la apă…. 😉

Talia femeii și fermoarul sunt rareori prieteni buni; de puține ori ajung să se înțeleagă perfect unul pe celălalt. Tocmai de aceea, găsesc că cele mai ”prietenoase” invenții sunt elasticul și croiala pe bie. Dacă acestea ar fi mai căutate și utilizate mai intens, azi, miercuri – parțial însorit, n-am mai fi făcut un exercițiu simplu pentru talie.

IMG_03841. Poziția de start: din șezând pe fesieri, genunchii îndoiți, poziție confortabilă pentru șezută (noada fundului, mai clar spus). Te lași ușor spre spate atât cât să simți tensiune în mușchii abdomenului, fără să apară dureri în zona lombară.

În timul exercițiului, nu stăm pe noadă (că facem bășici 🙂 ), ci pe ambii fesieri. Spatele, ca să nu doară, ar trebui să fie ușor arcuit în C.

 

1Poziția 2: Imediat ce-ai găsit poziția confortabilă pentru toate organele și oasele, brațele și picioarele se despart conform unei vechi zicale românești: unul hăis și unul cea – într-un fel de diagonală.

În timp ce mâinile sunt în dreapta, picioarele balasează spre stânga, astfel încât să realizezi torsiunea bustului. Ideal ar fi ca picioarele să nu atingă podeaua.

2Poziția 3: Și nici n-ai ajuns bine cu ambele mâini spre dreapta (ganterele cresc tonicitatea mușchilor, dar se poate și fără), că imediat te sucești cu ele spre stânga și picioarele ajung spre dreapta. De aici și expresia ”Ce sucită ești, dragă!”

Sucită, sucită, dar cu talie de tras prin inel….

10-15 repetări pe fiecare parte, 2-3 seturi în funcție de putirință și ambâț.

Cum stăm cu genunchii: 

1. Genunchii aduși spre piept lucrează preponderent partea superioară a abdomenului și talie (mușchii oblici).

2. Genunchii coborâți mai mult spre podea fac să lucreze întreg abdomenul, adică și partea de la buric în jos + talie, dar exercițiul devine mai solicitant și, dacă nu ai un control foarte bun asupra spatelui, pot apărea dureri în zona lombară, mai cu seamă.

Cine mai lucrează în afara abdomenului:

Spatele, mai exact marii dorsali, muschii aflați în prelungirea taliei (a mușchiului oblic extern) și mușchii lombari (ai mijlocului spatelui).

Și acum răspunsul la întrebarea pe care o simt fremătându-ți pe buze: nu, nu slăbești, nu scapi de grăsimea de pe abdomen dacă faci NUMAI exerciții pentru talie. Acestea vin să completeze munca de tip aerob (bazată pe consumul de oxigen + multă trasnpirație + grijă mare la mâncare): aerobic, înot, bicicletă, alergare, Zumba, Kangoo Jumps, step aerobic, dance, TaeBo, tenis, fotbal, squash, mers pe jos în ritm alert etc.

Știu că aceste cuvinte ”ne doare”, dar nu vă pot ascunde adevărul atât de evident. Și apoi, nu-i nici o supărare dacă schimbi canalul….. Eu rămân tot aici.

Vezi si Grăsimea de pe abdomen NU se topește cu exerciții de tonifiere

P.S. Cine se știe cu probleme la coloana vertebrală, e bine să se abțină de la acest exercițiu.

Related Posts

  • Nobelul literar pe 2022, încă o ratare și mă culc?Nobelul literar pe 2022, încă o ratare și mă culc? Cum, bre, să dai Nobelul pentru smiorcăială - siropoșenie gen scriitură de Facebook? Cartea nu durează nici măcar cât o ședință simplă de vopsit la coafor. Ca să nu mai zic că, dacă îți faci ”balayage”, o procedură care te ține vreo opt ore în coafor, citești toată opera damei (că acum […]
  • Sfârcuri și smârcuri tămâioaseSfârcuri și smârcuri tămâioase Imediat ce termin carte asta, cobor în pivniță după compot. Sau poate nectar din cel făcut vara trecută? Sunt însetată la propriu (cartea mi-a decorticat niște anse pe care le-am ținut în adormire), cealaltă sete mi-o ostoisem întru câtva. Am vâslit în cartea asta uneori pe stomacul […]
  • …tot mămaliga era de bază, chiar și în pâine….…tot mămaliga era de bază, chiar și în pâine…. A propos de drojdia naturala. Mama imi spunea ca, pe vremea copilariei ei, painea se facea cu turte de malai. Desigur, nu exista drojdie. Procesul incepea toamna, cand vinul incepea sa fermenteze. Se lua spuma rezultata in urma fermentarii, se amesteca cu malai si faina […]
  • Eu vara nu dorm….Eu vara nu dorm…. .....nu dorm pe șezlong - fac exerciții..... Mă gândesc c-aș putea să fac poftă și altora de pe plajă, dar pofta lor de bere, suc natural (?!) și alune prăjite cred că este mai mare.....; și totuși.... .....mă oprește o doamnă pensionară din Focșani,  fostă profesoară, actualmente  […]
  • L`art de la joie est le portrait d`une femme parfois dureL`art de la joie est le portrait d`une femme parfois dure Pierdută ieri în echinocțiul de primăvară rătăcită pe drum ca o carte poștală și Ziua (ne)Fericirii (care fericire? când alături de noi e un ocean de nesfârșită durere și prigoană ), uitai de Ziua Francofoniei. Franceza, cu tot ce înglobează ea, mi-e un companion statornic de […]

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *