Batoanele de slăbit nu sunt pentru slăbit, ci pentru confort si pofta de dulce
Citesc (citesc si ma minunez, ma minunez si citesc…. totusi) intr-o revista (de buzunar) de culturism, urmatoarele texte, general valabile pentru mai multe sortimente de batoane, incluse la categoria produse pentru slabit:
”Combate senzatia de foame (si cartofii prajiti o combat; corect ar fi fost: asanează pofta de dulce) si are efect de detoxifiere a stomacului (?!?!?!?!?!?! si ficatul cu ce se mai ocupa? e in șomaj tehnic?). Se recomanda 1-3 batoane pe zi …. Cu cat sunt inlocuite mai multe mese (cu scaune? deci si 5, chiar 6!), cu atat se va realiza mai repede eliminarea grasimilor (din baton? pentru ca au un continut mare de grasimi, fie ele si vegetale).”
Comentariile din paranteze imi apartin. Cred ca este inutil sa mai dau si alte explicatii, textul este suficient de graitor pentru oricare dintre voi.
Doar sa mai spun ca sunt extrem de calorice – cam cat 100 gr. ceafa de porc la gratar (fara cartofi prajiti), ca cei care sunt predispusi la constipatie, pot avea reactii neplacute si ca, daca accidental pot inlocui o gustare (eventual dupa un antrenament mai intens si combinat aerob-anaerob), in nici un caz nu pot/nu ar trebui sa inlocuiasca 3-5 mese.
In plus, din punct de vedere psihologic, pentru cineva care vrea sa slabeasca, pot fi total contraproductive.
Si inca un text, la fel de ”inspirat”, dar pe care il las la interpretarea voastra: ”…..ajuta sistemul imunitar, regleaza traficul intestinal ….”
P.S. Interpretarea mea, pentru ca nu ma pot abtine: ajuta sistemul imunitar sa treacă strada, regleaza traficul intestinal, dimineata si seara, pe aeroport și in intersectiile mai aglomerate din Bucuresti și din alte orașe.
P.S. la P.S. De cativa ani buni, de cand ma instruiesc in domeniu/aplic/citesc/aprofundez literatura (serioasa! 😉 ) de profil, n-am vazut batoane de slabit in dieta nici unui culturist care vrea sa slabeasca. Nu ma refer aici la culturistul de ocazie…..