Exercitiu complet pentru fesieri si coapse. Mai ales pentru doamne!
Pe linia lui care este: ”cel mai bun doctor”, ”cel mai bun nutriționist”, ”cea mai bună rețetă de tort cu brânză”, tot asa, deseori, sunt intrebata ”care este cel mai bun exercițiu pentru tonifierea, ridicarea fesierilor”.
Un răspuns unilateral e dificil de dat, pentru că toate exercițiile pentru partea inferioară, făcute corect, aduc un imens serviciu corpului tău (deci, și împotriva celulitei), chiar dacă rezultatele nu sunt palpabile încă de a doua zi. Ar fi și contra naturii să fie altfel. De aceea, mai devreme de 6 luni de la începerea unui program de fitness sau body building intens si constant – repet: INTENS și CONSTANT – e bine să nu tragi concluzii, mai cu seamă dacă ultima dată când ai avut o ședință serioasă de sport a fost acum 5 sau 20 de ani. Sau, dacă ne dorim un minibilanț înainte de a pleca la mare, să fie în sensul relevării aspectelor ușor îmbunătățite și a tonusului general. Altfel, 60-90-60 este….. mult prea departe….în zare….
Fără să renunț la onestitate, forțez, totuși, un răspuns la întrebarea ”care este cel mai bun exercițiu pentru tonifierea, ridicarea fesierilor” și spun că exercițiul din video – în topul preferințelor mele – este, poate, cel mai bun în sensul dorit de noi: tonifierea și liftingul fesierilor.
De fapt, exercițiul din imagine este un complex de exerciții, care lucrează, de o manieră diferită și complementară, ambii fesieri, ambele coapse, brațele, ca să nu mai vorbesc și de importanta componentă cardiovasculară pe care o implică.
Include-l în schema antrenamentelor tale și îi vei simți efectele, ba chiar și rezultatele! Îl poți lucra și acasă, folosind la picioare săculeți de nisip, iar pe post de ganteră, o sticlă cu apă.
Ca să scurtezi drumul către obținerea rezultatelor (cine nu-și dorește să se trezească a doua zi și mai slab, și mai tonifiat, și mai inteligent etc.), fii creativ/ă, fă lucrurile divers, diferit și complementar! Te scutești de rutină, dar scurtezi și timp. Și nici nu îți piere prea repede entuziasmul. Altminteri, la sala de sport nu e ca in fața tastaturii sau a telecomenzii….., oricât de mult s-ar strădui instructorul să îți facă antrenamentul plăcut și, oarecum, blând.
Este și motivul pentru care, exercițiul din video, dar și altele pe care sunt sigură că le-ai văzut pe blog și chiar testat, sunt rezultatul exclusiv al încercărilor mele de a face diferit lucrurile, chiar și în sport, și de a nu urma calea lui ”exercițiul X se face așa”. Aceasta ar fi una din ”rețetele” care m-au condus la ”finisajele” fizice pe care le-am obținut, împotriva tuturor piedicilor (vârsta fiind una dintre acestea! 🙂 ).
Vă doresc vacață plăcută și tonifiantă!
Iti urmaresc postarile caci imi pari o persoan extrem de bine pregatita in ceea ce faci.
Multumesc si mult succes!
Iti multumesc, Mariuca! Voi continua! 🙂